Funkcionális

Zsűri és értékelés

kapcsolat

Minőségi Funkcionális Termékek Versenye 2024
 

A ZSŰRIZÉS MENETE

ELSŐ KÖR: előzsűrizés
A felkért zsűritagok zárt, online rendszerben rangsorolják a pályázatokat a benyújtott dokumentáció alapján.
Minden kategóriában a rangsor utolsó 30%-ába eső nevezés nem jut a második körbe.


MÁSODIK KÖR: főzsűrizés

A bírálat során a szakmai zsűri valamennyi érvényes pályázati terméket pontozza. A termékeket érzékszervi bírálat alapján értékelik, a benyújtott dokumentációk megtekintése mellett. Így a kóstolás és a termékek szemrevételezése alapján pontozzák a cikkek ízvilágát, ízharmóniáját, illatát, állagát, összetételét, a termékek gyártmánylapján szereplő információkkal összevetve.

A bírálati szempontok között szerepel továbbá a termékcsomagolás (információk, jelölések megfelelőssége, olvashatósága, praktikusság, dizájn) értékelése, és a termék társadalmi hasznosságának a megítélése is. Mindezeket a szempontokat a zsűritagok egyenként 1-10-ig tartó skálán pontozzák. A pontszámok összesítése alapján alakul ki a végleges díjazottak listája.  

A zsűri a kategóriákon belül további alkategóriákat alkothat a beérkező pályázatok sokszínűsége alapján, illetve meglevő kategóriák között áthelyezhet pályázott termékeket a másik kategóriába.

A zsűri a mezőny színvonalától függően egy-egy kategóriában akár több díjat is kiadhat, továbbávalamely termék különleges vagy figyelemre méltó jellemzője alapján különdíj odaítéléséről is dönthet. Ugyanakkor a szakmai ítészek fenntartják maguknak a jogot, hogy nem adnak ki minden kategóriában díjat. Vitás kérdésekben a zsűri elnöke dönt.

A ZSŰRI TAGJAI
Speciális FMCG termékek zsűrielnöke
Dr. Némedi Erzsébet – élelmiszeripari stratéga, Expedit Nodum
Minőségi Funkcionális termékek zsűrielnöke:
Dr. Szigeti Tamás, stratégiai igazgató, Bálint Analitika Kft.
Zsűritagok:
Szöllősi Réka – fenntartható élelmezési szakértő, Élelmiszervilág Consulting
Dr. Molnár Linda Gabriella, LL.M. – ügyvéd, élelmiszerjogi specialista
Turcsán Tünde – ügyvezető igazgató, YouGov Consumer Panel
Nagy Réka - modell, műsorvezető, nutritional therapist, health coach (táplálkozási szakértő)
Nemzeti Kereskedelmi Fogyasztóvédelmi Hivatal képviselője
Vörös Attila – ügyvezető igazgató, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ)  

Dr. Szigeti Tamás János

stratégiai igazgató

Bálint Analitika Kft.

A Bálint Analitika Kft. stratégiai igazgatója, az egykori WESSLING Hungary Kft. nyugalmazott üzletfejlesztési igazgatója. Alapdiplomámat a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen szereztem. Diplomám: okleveles agrármérnök, agrokémiai növényvédelmi szakirány. Szakmérnöki képzésekben a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen (környezetvédelmi szakmérnök) és a Budapesti Műszaki Egyetemen részesültem (műszeres analitikai szakmérnök).

Dr. Némedi Erzsébet

élelmiszeripari stratéga, élelmiszermérnök, alapító

Expedit Nodum Kutatás-fejlesztési Ügynökség

Élelmiszeripari mérnök, biotechnológus, az élelmiszertudományok doktora. Az EIT Food szakértője, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, az EFSA tudományos bizottságának szakértője. Évekig volt Brüsszelben nemzeti delegált szakértő az agrárium és élelmiszeripar program bizottságában. Megjárta a gyógyszeripari ágazatot, kutatóintézetek innovációs igazgatójaként megszerzett tapasztalatát most saját kutatás fejlesztési ügynökségében kamatoztatja.
24 éve foglalkozik világ trendekkel, élelmiszer termékek fejlesztésével, hatásaival  kommunikációjával, szabályozásával, illetve az élelmiszeripar fenntarthatósági problémáival.

Szöllősi Réka

fenntartható élelmezési szakértő, stratégiai és kommunikációs tanácsadó

Élelmiszervilág Consulting

Szöllősi Réka a Külkereskedelmi Főiskola elvégzése után a Gödöllői Agráregyetem francia nyelvű képzésén tanult uniós agrár- és vidékfejlesztési politikát. Pályája során dolgozott szakfordítóként, uniós élelmiszerszabályozási témákon az agrártárca munkatársaként, 2010 és 2021 között a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ) vezető munkatársa volt. Jelenleg független élelmiszerpolitikai elemzőként, élelmiszer-szabályozási szakértőként és élelmiszer szabályozási és fenntartható élelmezési szakértőként dolgozik, workshopokat, előadásokat tart és blogot vezet a fenntartható élelmiszerellátásról. A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete gluténmentes termékversenyének, valamint Nemzetközi V-Label (vegán tanúsító védjegy) tanácsadó testületének tagja.

Dr. Molnár Linda Gabriella

ügyvéd, élelmiszerjogi szakjogász

LL.M.

Budapesti ügyvédként elsősorban hazai és nemzetközi élelmiszergyártó-, valamint forgalmazó vállalkozások számára nyújt szakirányú jogi támogatást. Pályafutását a hatósági oldalon kezdte: előbb a Fogyasztóvédelmi-, majd az Élelmiszerlánc-biztonsági Osztály jogászaként szerzett átfogó tapasztalatot, amelyet azóta is folyamatosan mélyít. Szakmai tevékenységét az élelmiszerjog jogalkotási és piaci változásainak naprakész követése, a tudásmegosztás iránti elkötelezettség és a folyamatos fejlődés jellemzi. Magánemberként a reformkonyha és a vegetáriánus táplálkozás elkötelezett híve, valamint lelkes támogatója a növényi alapú táplálkozás fejlődésének.

Vörös Attila

ügyvezető igazgató

Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ)

2008-ban diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdászként, környezet-és vidékfejlesztési szakirányon. Pályáját az Agrárminisztérium élelmiszeripari főosztályán kezdte, ahol fő szakterülete az élelmiszerjelölés volt. A 2011-es soros EU elnökség alatt az élelmiszerjelölési tanácsi munkacsoportot, valamint a Codex Alimentarius élelmiszerjelölési munkacsoportját is vezette.
2012 és 2015 között élelmiszerszabályozási menedzseri pozíciót töltött be a Danone Tejtermékgyártó Kft-nél.
2015 óta a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségénél (korábbi nevén Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége) szövetségi titkárként több témával is foglakozott: élelmiszerszabályozás, versenyképesség, élelmiszeripari modernizáció, fenntarthatóság.
2020 januárjától a FÉSZ ügyvezető igazgatójaként fő feladata a hazai élelmiszergyártók versenyképességét befolyásoló szabályozási és gazdasági környezet kedvezőbbé tétele. A FÉSZ képviseletében tagja a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottságnak, valamint a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy Bírálóbizottságának.

Turcsán Tünde

ügyvezető igazgató

YouGov Consumer Panel

Szerteágazó, több, mint 20 évnyi piackutatási tapasztalattal rendelkezem kiskereskedelmi, fogyasztói és vásárlási kutatások terén, Magyországon és Romániában. Pályafutásom során nagyon sok területre volt lehetőségem rálátni az FMCG iparágon belül, tanácsadó kutatóként és vezetőként is. Magyarországon dolgoztam Retail Audit és Vásárlói - Háztartáspanel kutatásokban, míg Romániában cégvezetőként szerzetem tapasztalatot az egyik legnagyobb FMCG piackutató cégnél, majd sikeresen felépítettem egy új piackutató céget is. Szakmai rendezvényeken rendszeres előadok, az FMCG terület és a hazai kereskedelem  szakértőjeként.


SZAKMAI PARTNER/ PROFESSIONAL PARTNEREK: 

KAPCSOLAT/ CONTACT:

Rendezvényszervezés/ Event Coordination:
Sajermann Zsófia
[email protected] 

Szponzoráció/ Sponsorship: 
Márföldi Zsanett
[email protected]
A Store Insider további konferenciáiért és versenyeiért, valamint érdekes cikkekért és hírekért iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövessen minket Facebookon és LinkedInen, illetve  Instagramon! 

 

 

 


Impresszum    Adatkezelési tájékoztató
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ Elfogadom Renew