kóser

Zsűri és értékelés

kapcsolat

Kulturális és vallási előírásoknak megfelelő minőségi termékek versenye 2025
Kóser termékek versenye

 

 

A ZSŰRIZÉS MENETE

ELSŐ KÖR: előzsűrizés
Zárt, online rendszerben rangsorolják a pályázatokat a benyújtott dokumentáció alapján.
Minden kategóriában a rangsor utolsó 30%-ába eső nevezés nem jut a második körbe.

 

MÁSODIK KÖR: főzsűrizés

Valamennyi érvényes pályázati terméket a bírálat során a zsűri pontokkal értékel. A szakmai zsűri a termékeket érzékszervi bírálat alapján értékeli a benyújtott dokumentációk megtekintésével egyetemben. Így a kóstolás és a termékek szemrevételezése alapján pontozza a termékek ízvilágát, ízharmóniáját, illatát, állagát, összetételét a termékek gyártmánylapján szereplő információkkal összevetve.

A bírálati szempontok között szerepel a termékcsomagolás (információk, jelölések megfelelőssége, jól láthatósága, praktikusság, dizájn) értékelése, és a termék társadalmi hasznosságának a megítélése is. Mindezeket a szempontokat a zsűritagok egyenként 1-10-ig tartó skálán pontozzák. A pontszámok összesítése alapján alakul ki a végleges díjazottak listája.  

A zsűri a kategóriákon belül további alkategóriákat alkothat a mezőnybe érkező pályázatok sokszínűsége alapján, vagy meglevő kategóriák között áthelyezhet pályázott termékeket a másik kategóriába.

A zsűri a mezőny színvonalától függően egy-egy kategóriában akár több díjat is kiadhat, valamint valamely termék különleges vagy figyelemre méltó jellemzője alapján különdíj odaítéléséről is dönthet. Ugyanakkor a szakmai ítészek fenntartják maguknak azt a jogot is, hogy nem adnak ki minden kategóriában díjat. Vitás kérdésekben a zsűri elnöke dönt.
 

zsűrielnök:
Ledniczky Lívia igazgató, MERKAZ- Héber és Izraeli Kulturális Központ és a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola zsidó közösségi életért és judaisztika oktatásért felelős főigazgató helyettese

további zsűritagok: 

Moran Birman – Izrael Állam Magyarországi nagykövet helyettese
Nir Spitz – Vezető séf a Thomas Franks EU-nál és tulajdonos a HummusBar Budapest franchise-nál
Vándor Ágnes – Ügyvezető igazgató, Professional Publishing Hungary Kft.
Deutsch-Fehérváry Mercédesz – rebecen, gasztroblogger

Ledniczky Lívia

igazgató; zsidó közösségi életért és judaisztika oktatásért felelős főigazgató helyettese

MERKAZ- Héber és Izraeli Kulturális Központ; Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola

Lívia végzettségét tekintve történész művészettörténész, erős matematikai érdeklődéssel, doktori kutatásának témája a kinetikus gráfok felhasználása a forráskutatásban. Kezdetben levéltári, irattári és könyvtári rendszerek felállításával foglalkozott, majd Cipruson és Izraelben múzeumi és oktatási programokban vett rész. 2021-ben a Covid időszak közepén programigazgatóként megújította az Izraeli Kulturális Intézetet, mely az izraeli kulturális kapcsolatok és a kétoldalú kulturális párbeszéd segítésére alakult 13 éve. Ezt követően már igazgatóként a márka megújításán dolgozott, amely ma már MERKAZ- Héber és Izraeli Kulturális Intézetként az Európai Kulturális Intézetek Szövetségéhez tartozik (Merkaz héberül központot jelent). Szeptember elejétől a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola zsidó közösségi életért és judaisztika oktatásért felelős főigazgató helyetteseként folytatja pályafutását.

Deutsch-Fehérváry Mercédesz

rebecen, gasztroblogger

Deutsch-Fehérváry Mercédesz (Merci) kóser gasztroblogger, a Kosher – Deutschék konyhája szakácskönyv szerzője, aki rabbi feleségként (rebecen) és közösségépítőként különleges bepillantást enged a hagyományos zsidó konyha és életmód világába. Szenvedélyesen főz és receptjein keresztül szeretetet ad át követőinek. Hiteles hang a gasztronómiában: modern formában mutatja be a kóser étkezést, miközben egy terített asztal köré hív mindenkit, aki nyitott a hagyományokra, értékekre és persze a jó ízekre.

Moram Birman

nagykövet helyettes

Izrael Állam Magyarországi nagykövetség

Moran Birman 2022 augusztusa óta az Izraeli Nagykövetség helyettes misszióvezetőjeként dolgozik Budapesten. Feladatai közé tartoznak többek között a politikai ügyek, a média, a gazdaság és a kulturális kapcsolatok. Ezt megelőzően a Külügyminisztérium Észak-Amerika Osztályán dolgozott Jeruzsálemben, ahol az Egyesült Államok konzulátusaiért és a kanadai ügyekért felelt. Korábbi diplomáciai állomáshelye Chicago volt, ahol 2016 és 2020 között az Izrael Általános Főkonzulátusának nyilvános diplomáciáért felelős konzuljaként szolgált. Ebben a minőségében a portfóliójába a zsidó közösségek, a média és a kulturális ügyek tartoztak kilenc amerikai államban. Chicagóba Philadelphiából érkezett, ahol az Izrael Főkonzulátusának helyettes főkonzuljaként dolgozott a Mid-Atlantic régióban.
Moram Birman amerikai diplomáciai kiküldetéseit megelőzően több éven át dolgozott a Külügyminisztérium Észak-Amerika Főosztályán Jeruzsálemben. Birman 2014 óta diplomata.
Mielőtt kadét lett, ügyvédként tevékenykedett, és peres ügyekre, versenyjogra, valamint kommunikációs jogra szakosodott Tel-Aviv vezető ügyvédi irodáiban. A Jeruzsálemi Héber Egyetemen szerzett jogi diplomát (LL.B., Jogtudományi Kar).
Birman a Sha’ar Hagolanból származik, amely egy kibuc Izrael északi részén. Három évig szolgált az izraeli légierőnél.

Nir Spitz

Vezető séf; tulajdonos

Thomas Franks EU; HummusBar Budapest

Nir Spitz energikus és eredményorientált séf, aki több mint húsz év nemzetközi gasztronómiai tapasztalattal rendelkezik. Dinamikus, nagy nyomás alatt működő konyhákban is következetesen a kiválóságra törekszik, a minőség feláldozása nélkül. Izrael két vezető gasztronómiai intézményében szerzett képzettséget, majd Izraelben, Franciaországban, Belgiumban és Magyarországon dolgozott, többek között az antwerpeni, két Michelin-csillagos ’t Zilte étteremben. Pályafutása a szakácssegédtől egészen az executive chef pozícióig ívelt, mely során személyzetet irányított, menüket alkotott, élelmiszerköltségeket felügyelt, valamint nagy éttermek és vendéglátóipari csoportok konyhai működését vezette. A mediterrán, francia és közel-keleti konyha szakértőjeként kulturális hatásokat ötvöz, hogy innovatív, magas minőségű ételeket hozzon létre. Jelenleg a Thomas Franks executive chefjeként dolgozik, ahol továbbra is a kulináris kreativitás, a fenntarthatóság és a kiemelkedő szolgáltatás határait feszegeti. Szenvedélye, hogy vendégeivel gasztronómiai történetmesélés, helyi alapanyagok és élményalapú étkezési, illetve oktatási programok révén teremtsen kapcsolatot.


SZAKMAI PARTNER/ PROFESSIONAL PARTNEREK: 

KAPCSOLAT/ CONTACT:

Rendezvényszervezés/ Event Coordination:
Sajermann Zsófia
[email protected] 

Szponzoráció/ Sponsorship: 
Márföldi Zsanett
[email protected]
A Store Insider további konferenciáiért és versenyeiért, valamint érdekes cikkekért és hírekért iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövessen minket Facebookon és LinkedInen, illetve  Instagramon! 

 

 

 


Impresszum    Adatkezelési tájékoztató
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ Elfogadom Renew